Houby nás provázejí od nepaměti a v Číně, Japonsku, Rusku a jiných zemích se houby a extrakty z nich běžně používají také k podpoře imunity při léčbě, nebo dokonce k léčbě někdých onemocnění včetně rakoviny. Čím jsou tak hodnotné pro lidský organismus a jak často je zařadit do jídelníčku? Jsou houby zelenina? Proč by měly být houby velmi atraktivní pro náš jídelníček? Jak je správně uchovávat a zpracovat? Co rozhodne udělat před jejich zamražením? Odpovídá Petr Havlíček.
Petr Havlíček o houbách.
Petr Havlíček (* 1969) je jeden z nejznámějších českých výživových poradců. Je absolventem Vysoké školy zemědělské v Brně, výživou a zdravým životním stylem se zabývá již od roku 1995. Nejvíce se zapsal do povědomí osmiletým účinkováním v seriálu TV Prima „Jste to, co jíte“, měl také oblíbený pořad na Rádiu Impuls, o výživě napsal 6 knih. K jeho klientům patří či patřili mnozí vrcholoví sportovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) i další celebrity.