V případě pravého ořechového másla by mělo jít o rozemleté ořechy. Různí výrobci však do nich často přidávají různé další suroviny, které takové máslo činí chuťově atraktivnějším. Jaké benefity nám přináší pravé ořechové máslo?
Jaké má výhody v porovnání s klasickým máslem vyrobeným ze smetany? Které ořechové máslo má nejvyšší podíl sacharidů? Jak poznat to pravé ořechové máslo? Pozor na levné varianty takových másel. ořechové pomazánky, kde je klasických ořechů možná 10 procent a zbytek je nastaven levnými ztuženými tuky a cukrem. To nebude to pravé ořechové pro vaše zdraví ani linii!
Které ořechové máslo má nejvyšší podíl sacharidů? Jak poznat to pravé ořechové máslo? Pozor na levné varianty takových másel. ořechové pomazánky, kde je klasických ořechů možná 10 procent a zbytek je nastaven levnými ztuženými tuky a cukrem. To nebude to pravé ořechové pro vaše zdraví ani linii!
Petr Havlíček o rozdílu mezi ořechovým máslem a levnou ořechovou pomazánkou.
Petr Havlíček (* 1969) je jeden z nejznámějších českých výživových poradců. Je absolventem Vysoké školy zemědělské v Brně, výživou a zdravým životním stylem se zabývá již od roku 1995.
Nejvíce se zapsal do povědomí osmiletým účinkováním v seriálu TV Prima „Jste to, co jíte“, měl také oblíbený pořad na Radiu Impuls, o výživě napsal 6 knih. K jeho klientům patří či patřili mnozí vrcholoví sportovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) i další celebrity.