Pokud se po dlouhé zimě toužíte zbavit nadbytečných kil nebo si chcete odlehčit žaludek, obohaťte svůj jídelníček o pořádnou dávku ovoce a zeleniny.
Aby váš metabolismus opět pracoval na plné obrátky, potřebujete přijímat dostatek vitamínů a vlákniny. Skvělým pomocníkem na cestě za zdravím a vitalitou jsou zejména čerstvé šťávy. Nejenže odlehčí trávení, ale také skvěle chutnají a můžete je mít po ruce kdekoli a kdykoli.
Tip pro zaneprázdněné
Pokud si je nestíháte připravit doma, zkuste šťávy od značky K-Bio, které naleznete exkluzivně v Kauflandu. Nejenže podpoří vaše trávení, ale zároveň nakopnou těžce zkoušenou imunitu. Sáhnete-li po produktech s označením K-Bio, máte navíc jistotu, že neobsahují barviva, chuťové zvýrazňovače ani umělá aromata.
Vyzkoušejte mrkvovou
Věděli jste, že mrkvová šťáva zlepšuje nejen zrak, ale také zdravý vzhled pokožky? Mrkvovou šťávu pro její přirozeně sladkou chuť zvyknou milovat i ti nejmenší. Můžete ji podávat samostatně jako nápoj nebo používat jako přísadu do omáček, polévek či do kaše. A co je skvělé, výborně chutná i v rychlé polévce od oblíbeného foodblogera, Pána Tymiána.
Mrkvová polévka podle Pána Tymiána
Ingredience:
800 g mrkve
500 ml mrkvové šťávy K-Bio
80 g šalotky
45 g zázvoru
2 PL másla
1 dl smetany na vaření
sůl
černý mletý pepř
kůra z poloviny citrónu
Pesto:
60 g mrkvové natě
100 g mandlí
26 g strouhaného parmazánu
1 dl olivového oleje
černý mletý pepř
šťáva z poloviny citrónu
Postup:
Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli a zázvor. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka 0,5 cm silná. Když cibule chytne zlatavou barvu, přidáme mrkev a restujeme 2 – 3 minuty. Směs osolíme a opepříme, přidáme mrkvovou šťávu K-Bio a vodu tak, aby byla tekutina 1 cm nad úrovní mrkve. Vaříme, dokud mrkev nezměkne.